اولين جلسه كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي آذربايجان غربي برگزار شد
اولين جلسه كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با حضور معاون امورعمراني استاندار آذربايجان غربي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي هادي بهادري معاون عمراني استاندار در اين جلسه ، با تاَکید بر اینکه بحث روستاگردی یکی ازمباحث مهم حوزه گردشگری می باشد افزود: بايستي به مباحث مديريتي در این طرح ازقبيل مطالعات اوليه، اجراء و نحوه بهره برداري در روستاهای هدف گردشگری توجه ویژه ای شده و وظایف هر دستگاه به صراحت مشخص شود.
بهادری در ادامه به تفكيك وظايف دستگاههاي موجود در تفاهم نامه منعقد شده بین سازمان میراث فرهنگی، وزارت کشور ، راه و شهر سازی و بنیاد مسکن پرداخت و افزود:بخشي از وظايف دراين تفاهم نامه برعهده ميراث فرهنگي مي باشد که بایستی برای پیشبرد بهتر اهداف، بخش خصوصی از جمله مجمع امور صنفی نیز در این موضوع مشارکت داده شوند.
وی در ادمه خواستار تشکیل كميته تخصصی گردشگری روستایی با حضور کارشناسان دفاتر فنی، امور روستایی، امور شهری و امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی و ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، راه و شهرسازی ، منابع طبیعی و محیط زیست به همراه نماینده مجمع صنفی فعالان حوزه گردشگری در خصوص نحوه اجرا ، بهره برداري، سرمايه گزاري و مباحث فني شد.
وی در ادمه افزود: بايد به مردم و مسائل اجتماعي منطقه يا روستاهای هدف گردشگري انتخاب شده دقت گردد و نوع نگاه و برخورد مردم آن منطقه با اين مسئله سنجيده و مطالعه شود.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی توجه به مسائل فني و زير بنائي از قبيل آباداني راه ها و ساخت پاركينگ و ...، مسائل سرمايه گزاري، اقتصادي وتامين بودجه و مباحث مربوط به ايمني وامنيت را از دیگر مسائل مهم در بحث توسعه روستاگردی و گردشگری عنوان کرد.
جليل جباري مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایحان غربی نیز در این جلسه با بيان اين مطلب كه 49 روستاي هدف گردشگري در استان شناسائي شده، افزود: سازمان میراث فرهنگی 6 روستاي باغچه جوق ماكو، نصرت آباد تكاب ، سهولان مهاباد ، مارميشو و بند در اروميه و بسطام قره ضيالدين را از این میان به عنوان روستاهاي اولويت دار تعیین کرده است.
وی افزود: در تفاهم نامه چند جانبه ای که بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت كشور، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن منعقد شده وظايفي براي دستگاهها تعريف شده است.
جباری در ادمه با بر شمردن وظایف هر دستگاه در این زمینه افزود: توسعه این روستاها فقط در حیطه عملکرد این دستگاهها نیست بلکه دستگاههای دیگری چون وزارت جهاد کشاورزی ، محیط زیست و یگر دستگاههای اجرائی نیز می توانند در امر توسعه و معرفی این روستاها، نقش بسزائي داشته باشند.
در ادامه جلسه نيز مقرر شد از محمد اشتری (مشاور فرهنگی استاندار و دبیر بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان غربی) و فائزی به عنوان صاحب نظر در حوزه میراث فرهگی و گردشگری در جلسات کارگروه میراث فرهنگی استفاده شود.
حسین امامی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز با اشاره به اينكه بحث روستا گردي از آيتم هاي مهم روستائي و طبيعت گردي محسوب مي شود گفت: استان آذربایجان غربی در این زمینه از موقعيت ممتازی برخوردار است.
وي با اشاره به تفام نامه سازمان با وزارت کشور و بنیادمسکن خاطر نشان ساخت: در اين راستا اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان نسبت به محوطه سازي، سنگفرش، ايجاد فضاي سبز، احداث آلاچيق ، سرويس هاي بهداشتي و زمين بازي براي كودكان در روستاهای مذکور در سنوات گذشته اقدام نموده است.
امامي گفت: اتنخاب صرف يك محل به عنوان روستاي هدف گردشگري در اين طرح مطرح نيست ؛ برای نمونه غار سهولان در نوروز امسال 250 هزار نفر بازيد كننده داشته كه از روستاي نزديك اين غار مي توان به عنوان اقامت گاه مسافران استفاده نمود تا علاوه بر استفاده مسافران از جاذبه هاي مختلف تاريخي و طبيعي از فرآورده هاي لبني بومي روستاها نيز استفاده شود تابدين ترتيب خود مردم روستا نيز در اين امر مشاركت داده شوند .